5. Significat de les imatges


L'autora d'aquestes orbes és Barbara Kruger; artista conceptual nord-americana, famosa per les seves fotografies en blanc i negre amb missatges curts al damunt, properes a la publicitat. Mitjançant aquestes imatges i textos fa crítiques a les desigualtats de poder entre home i dona, al capitalisme i al poder, entre d'altres.




Anàlisi objectiu (lectura denotativa): En aquesta foto apareix la fotografía en primer pla i en blanc i negre d'un home; el dictador Hitler. La llum prové del costat esquerra i aixó fa que les sombres i les llums de la cara siguin molt marcades (aixó aporta més tridimensionalitat a la fotografia i, per tant, més realisme; potser pel gust que tenía el dictador per l'art realista.) En la fotografía, també hi podem observar una tipografia blanca i sencilla, que varia de mida i està situada dins d'uns rètols o requadres vermells; probablement els colors han estat escollits per a que destaquin entre si, així com perquè atreguin l'atenció de la vista (el vermell que fa servir, és el color que més crida l'atenció,)

Anàlisi subjectiu (lectura connotativa): La fotografía en blanc i negre ja ens transmet una sensació de certa tenebrositat; tenin en compte que qui hi apareix és Hitler, un conegut dictador, i sabent de què va sar causant i quins van ser els seus métodes, la foto en transmet sensació d'autoritat, serietat, etc.
D'altra banda, els requadres ón apareix el text dela imatge, són d'un color vermell que ens crida molt l'antenció, ja que trenca la gamma de tons que apareixien en la fotografía i ens pot subgerir un clima de violéncia o de risc, de perill. En quant a la tipografia utilitzada per al text de dins dels requadres vermells; és bastant sencilla (suposo que perquè la seva funció és que sigui fàcil de llegir per tal de transmetre millor el missatge que conté, i no pas que sigui una tipografia decorativa) i, com he dit, anteriorment, l'autora juga amb la seva mida. Aixó ho fa per tal de que el missatge que conté prenguí una espècie de doble sentit que ens fagi reflexionar; ens fa pensar en el fet de que hem de ser nosaltres qui prenem les nostres pròpies decisions i que no hem de deixar que ningú ens retalli les llibertats o ens imposi les seves normes o opinions.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada