El còmic

Aquest trimestre, a més a més de parlar del cinema i d'apendre a analitzar qualsevol dels aspectes d'una pel·lícula, des del punt de vista tècnic fins el punt de vista simbòlic, també vam tractar el còmic. Com que no ens hi podiem dedicar tant a fons com en el cas del cinema i per tant, no tindriem tants dies per apendre realment bé el que eren els còmics, cadascú de classe va haver de buscar la definició de quelcom relacionat amb el còmic. Així, amb molt poc temps vam aconseguir reunir un glossari de termes que englobaven tot el que cal conèixer sobre el còmic; la forma en com està fet, què és i com s'anomena cadascun dels seus elements, els diversos gèneres dins del còmic, etc.
Per la meva part, vaig haver d'informar-me sobre que era una seqüència en el llenguatge del còmic:
Una seqüència és el conjunt d'elements ordenats que s'integren dins d'una línia argumental, aquests elements poden ser plans o escenes. Realitza una divisió del relat (visual o audiovisual) en la que es planteja, desenvolupa i acaba una situació dramàtica. Pot ser de diferents maneres: en un únic escenari, o pot incloure una o más escenes en diferents escenaris, desenvolupar-se de principi a fi de forma continuada, etc.





D'altra banda, per a acabar de conèixer bé els còmics, vam haver de fer-ne un nosaltres mateixos. A partir d'exemples de diversos estils que ens van enssenyar, vam haver de decidir quina sería la temàtic i l'estètica del nostre còmic. Aquest projecte el podíem realitzar de forma individual (treballant a mà) o per parelles o grups de tres (realitzant el còmic amb el photoshop i utilitzant el fotomuntatge). Ja que tan l'Andrea com la Geor tenien bones experiències amb els treballs de fotomuntatge i les tres semblava que volíem tractar la mateixa temàtica, vam decidir de treballar juntes.Vam decidir de fer un còmic de zombies, i per a relacionar l'història amb l'institut, vam decidir que parlariem d'una invasió zombi a l'institut. Com que ens van agradar els còmics amb un estil una mica caòtic i l'història era tètrica vam decidir sortir del més tradicional i utilitzar vinyetes de formes molt diferents així com un fons negre. Després de decidir la línia argumental de l'història (molt curta, voltant les 6-7 vinyetes) només ens va fer falta fer les fotos a l'institut i utilitzar el photoshop per al fotomuntatge. A més a més, aprofitant que per a carnaval també ens vam disfraçar de zombies, ens vam introduïr en una vinyeta de la nostra pròpia història. Aquestes, són algunes de les vinyetes:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada