+ Jim Marshall

El dia 24 de Març del 2010 va morir Jim Marshall. Ho recordo molt clarament perquè Jim Marshall era algú que el meu pare admirava molt desde jove, i així, per la seva influència, també vaig passar a admirar-lo jo des de petita.



Jim Marshall va ser un dels fotógrafs més emblemàtics i llegendaris en el món de la música; era conegut com: "El fotógraf del Rock", però a més a més de fotografiar escenes relacionades amb aquest tipus de música o moviment, també va desenvolupar-se dins d'altres ambients musicals molt diversos com el Punk, el Jazz, el Blues...
Per a mi, les seves fotografies sempre han tingut un gran valor; perquè són retrats d'artistes a qui admiro profundament, que capten moments cuotidians o personals d'aquests. O moments mítics o clau en concerts llegendaris.
Les imatges recopilades per Marshall et permeten transportar-te a una altra época: dins les sales de concerts, dalt dels escenaris, a les sales ón es preparaven els artistes abans d'una actuació, dins les sales de grabació, dins dels seus cotxes, les habitacions a casa seva... T'apropen i transmeten l'èssencia de cada artista fotografiat i documenten gran part de l'història de la música.

Aquestes, són algunes de les seves fotografies que més m'agraden; n'he posat poques perquè la majoria no tenen prou calitat a internet. En aquestes pàgines, pots veure gran part de la seva obra:
http://www.sfae.com/index.php?pg=700000&item=Jim+Marshall
https://www.morrisonhotelgallery.com/search/default.aspx?search=Jim+Marshall
http://www.snapgalleries.com/photographers/jim-marshall/





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada