10. Exercicis de fotografia

Punt de fuga:
Gràcies a l'escala o dimensió que varia en cada palmera a mida 
que es va allunyant de la càmara, el punt de fuga s'aprecia molt bé 
en aquesta foto i aconsegueix transmetre profunditat i perspectiva.

Punt d'atenció, amb ús de l'enfocament selectiu:
En aquesta foto, gràcies a l'ús de l'enfocament selectiu, fen que el fons apareixi borrós, aconseguim que l'atenció se centri en la senyal, que apareix nítida. A més, aquesta senyal està situada en un dels eixos compositius. Les línies corbes i els colors de la fotografía fan que aquesta sigui càlida, sembla que estigui feta en un día de bastanta calor.


Direccions: 
Diagonal
En aquesta foto, apareix una clara diagonal, formada per la cama. Tot i que vaig fer la foto quieta, la diagonal permet que transmeti una clara sensació de moviment.

 Horitzontal i vertical:
Aquesta fotografia, on resalten la direcció vertical i horitzontal transmet estabilitat, placidesa, calma.. El fet de que es combinin aquestes dues direccions, per a mi, aporta encara més "fermesa".
Textures:
Aquestes fotografies en que destaquen les textures, també tenen moltes línies corbes. A més a més, els colors són càlids, per la llum d'aquell moment. Tot aixó en conjunt fa que suggereixin textura, profunditat i calidesa.

El to:

La primera imatge, està feta a l'exterior, el dia que vam anar al parc de la ciutat a fer fotografíes. La llum en la seva totalitat és llum natural i aixó fa que transmeti calidesa i que tot en la imatge sigui completament visible. 
La segona imatge, en la que només he retocat el color, aplicant el blanc i negre i he 'doblat' la fotografía; està feta dins d'una habitació amb l'ajuda d'un trípode; la llum és artificial molt i apareix molt marcada i dirigida. El gran constrast que crea aquesta llum dirigida fa que la foto transmeti duresa, certa agresivitat, alhora misteri..


El color:
 
 Tot i que, no vaig fer aquesta fotografía a classe, l'he fet recentment. L'he triat per a aquest exercici perquè vaig probar d'editar-la i em va semblar que el canvi del color en aquesta foto produïa molt més resultat que en altres tipus de fotos.
En la primera foto, els tons blaus transmeten fred, sembla que la imatge hagi estat presa un matí en un día gelat d'hivern; en canvi, en aplicar a la mateixa foto uns tons més groguencs, aquesta transmet tot el contrari: calidesa. I sembla que hagi estat feta al final del día, mentre es pon el sol, en un dia qualsevol de l'any, fins i tot podriem dir que en un mes calurós.El moviment:


En aquestes fotografíes he utilitzat diferents recursos per a transmetre moviment, moviment suggerit amb velocitat lenta, escombratge del fons, luminogrames... Totes les técniques, tot i ser molt diferents transmeten una sensació de moviment, velocitat...

La profunditat:

En aquestes dues imatges hi podem apreciar profunditat. En la primera, tot i que no hi ha un element enfocat sobre un fons borrós que doni sensació de 3-D, el fet de que apareixen diverses persones, a diferents distàncies, fa que aparegui la sensació de profunditat. En la segona fotografia, a més, he usat l'enfocament selectiu sobre la cervesa, fen que aquesta es vegi nítida i la resta de la taula borrosa; aixó, encara aporta més sensació de profunditat.
L'escala

En aquestes fotografies, jugant amb objectes cuotidians i la distància entre aquests, la càmara i la Geor, he jugat amb l'escala, fent variar de la mida d'un bolígraf, per exemple, sense l'ús del photoshop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada